2013 Bugatti 16/4 Veyron Grand Sport Vitesse ‘Meo Costantini’

Bugatti представи третата от планираните 6 специални версии на модела Veyron Grand Sport Vitesse. След елегантните модификации, посветени на ‘Jean-Pierre Wimille и ‘Jean Bugatti, новата е създадена в памет на легендарния пилот Мео Костантини.

Като близък приятел на Еторе Бугати, и двукратен  шампион в рали Targa Florio, Мео Костантини  е човек, изиграл важна роля в историята на немската марката.

Версията Grand Sport Vitesse ‘Meo Costantini’ е боядисана в патентован ярко-син цвят, а части от каросерията и предната броня са изработени ръчно, като са покрити с прозрачен алуминиев лак. . В интериора силно впечатление правят вътрешните части на вратите, където са нарисувани болидите от 20-те години на миналия век. Името на Мео Константини е гравирано с уникален шрифт и на двете седалки, а по средата е изобразена и схемата на класическо трасе Targa Florio, която се забелязва и в долната част на задното крило.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ‘Meo Costantini’ разчита на стандартния W16 мотор с 4 турбини, развиващ 1200 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2.6 секунди.

От новата версия ще бъдат пуснати 3 екземпляра, всеки от които ще струва по 2.09 млн. евро.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *