2014/15 Renault Sport R.S.01

Вдъхновени от концептуалния DeZir, специалистите от Рено създадоха блестящо олицетворение на спортната визия на марката, наречено Renault Sport R.S. 01.

С изваян дизайн, ниско тегло и мощен двигател, автомобила е способен да развие над 300 км/ч. и без съмнение ще се превърне в една от звездите на новия шампионат – Renault Sport Trophy.

В резултат на сериозните усилия, отделени за аеродинамиката, Sport R.S. 01 достига изключителни динамични нива, доближаващи се до тези на DTM, и еквивалентни на тази при Formula Renault 3,5.

Оформена като нос на кораб, предницата на спортното возило е  подсилена с LED дневни светлини, позиционирани по дължината на охлаждащите въздухоотвори.  Навлизайки отпред, въздушните потоци преминават по продължение на вратите, като променят формата си, превръщайки се в интеркулер лопатки. По този начин се осигурява ефективно охлаждане на турбокомпресорите, а двете перки от страни на бронята ограничават турбуленцията от въртящите се колела.  Впечатляващата е двуметровата широчина на купето, и то при височина от едва 1116 мм, а задното крило спокойно може да бъде използвано като „перка за хеликоптер“.

Техническите параметри на Renault Sport R.S. 01 са в идеален тандем с аеродинамичния му дизайн. Осигурявайки отлична защита на пилота, карбоновият монокок прави теглото на автомобила само 1100 кг. В централната част е  монтиран 3,8-литровия Nismo V6 biTurbo мотор, иззет от Nissan GT-R.  Изходящата му мощност е 500 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Двигателят е куплиран с 7-степенна секвенциална скоростна кутия, осигурена от Sadev.

2015 Renault Sport R.S.01 видео:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *