2016 Renault Trezor Concept

Френската компания Renault разкри бъдещето с представянето на електрически суперавтомобил – Trezor Concept. Проектът дебютира под прожекторите на автосалона в Париж като за сега ще остане само концептуален модел.

renault-trezor-concept-7

Старши вицепрезидентът на компанията – Лоренс ван ден Акер, сподели, че тенденциите, които следва Trezor Concept са „Френски дизайн и Лесен живот“.

Сред модерните дизайнерски елементи ярко се открояват оформените като пчелна пита въздухоотвори, лазерното осветление и елегантното отваряне на вратите, наподобяващо капак на кутия за бижута. Интериорът е с изцяло дигитални уреди, комбиниращи OLED технология и Corning Gorilla Glass. Оборуването е обвито в естествена дървесина и висококачествена кожа. Автомобилът е оборудван с технологии за автономно управление, като по време на този режим се включват множество сигнали и лога, подсказващи на другите участници в движението.

Renault Trezor Concept разполага с електрически агрегат, генериращ мощност от 350 к.с. и максимален въртящ момент 380 Нм. Задвижването е към задния мост, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 4 секунди. За мотора се грижат две батерии със система за възстановяване на енергията по време на спиране, разработена на базата на Rechargeable Energy Storage System (RESS) за болидите във Formula E.

Renault Trezor Concept галерия:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *