2018 Bentley Continental GT First Edition

Дни преди новият модел на BentleyContinental GT да дебютира на автосалона във Франкфурт, от компанията издадоха информация за автомобила. Изпълнителният директор Волфганг Дюрхаймер, казва, че машината е връх в инженерната мисъл и дизайн, без аналог по света.

Тя е преминала множество тестове – за да сме точни, около 1 000 000 км. са навъртени само по време на разработката ѝ.

Обвивката на автомобила е красива и изискана. Той пристига с 21-цолови джанти, като има опция и за 22-цолови срещу доплащане. Луксозният интериор предлага дървени фурнири, голям 12.3-инчов тъчскрийн дисплей и три аналогови уреда, представящи информация за състоянието и динамиката на возилото.

Continental GT се предлага с два пакета от технологични разработки, съответно за шофьорите, които ще прекарват повече време в радиуса на града, и за тези, които си падат по дълги пътешествия.

Технология за поддържане на скоростта само чрез електричество от най-ново поколение, както и система за спиране на работата на част от цилиндрите са само някои от нововъведенията, които британският концерн предлага на пазара. Екипите също така са работили и върху нова кормилна уредба и подобрена система 4х4.

Средният разход на гориво е 12.2 л./100 км., за сравнение при предния модел тази стойност бе 14.2 л./100км. Освен това, изпускателната система предлага и регулиране на звука чрез електронни клапани.

Новият Continental се задвижва от модифициран 6-литров W12. Той работи в комбинация с автоматична скоростна кутия с 8 степени и 2 съединителя. Мощността е скочила на 626 конски сили и 897 Нм въртящ момент.

Таванът на скоростта е 333 км., а спринтът до 100 км/ч отнема 3,7 секунди.

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

2017 Bentley Continental GT First Edition галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *