2018 Ferrari 488 Pista Spider

Посетителите на конкурса за дизайн в Пебъл Бийч съвсем без да подозират се превърнаха в публика за последния спектакъл, организиран от Ferrari – премиерата на модела 488 Pista Spider. Това е 50-ият кабриолет на италианския производител и се явява модернизирана версия на стандартния Pista.

Автомобилът е изрисуван с дълги сини ивици, които създават чудесен контраст на изчистеният бял цвят. Внесени са редица подобрения по динамиката и цялостната стилистика на машината. Особено впечатление ни правят ревизираната предница с изпъкнал сплитер и масивния въздухозаборник на капака.

Поставени са нови странични прагове, карбонов заден дифузьор, а двойните ауспухови тръби са опция, която малко биха пропуснали. Бъдещите собственици могат също така да избират между два вида джанти – олекотени от въглеродни влакна или по-евтини 20-цолови лети такива.

По образ и подобие на купето, Ferrari 488 Pista Spider се задвижва от чутовен V8 турбомотор с работен обем от 3,9 литра. Двигателят генерира 720 конски сили и 770 Нм въртящ момент. Таванът на скоростта е 340 км/ч, а стартът до първите 100 отнема едва 2,85 секунди.

Очаква се Ferrari 488 Pista Spider да бъде една идея по-скъп от купето, но все още не се знае каква цена ще му бъде определена от италианците.

Технически детайли:

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *