2018 Ferrari Monza SP1 и SP2

Ferrari показа два изключителни модела Monza, които ще станат част от новата гама Icona.  Спийдстърите са изградени върху Ferrari 812 Superfast, като единият ексклузивен модел е едноместен, а другият – двуместен. Те ще бъдат лансирани в лимитирана серия от по 100 бройки всеки.

Вдъхновението за дизайна на машините идва от култови автомобили от средата на миналия век – 166 ММ, 750 Monza и 860 Monzа. Въпреки това, ясно виждаме модерният подход в автомобилостроенето на италианците. Каросерията е изградена от въглеродни влакна, например. Джантите, фаровете и интериора са силно взаимствани от 812.

Тъй като SP1 и SP2 нямат покрив, нито пък предно стъкло, водачът ще е принуден да носи каска за по-голяма безопасност. Технологията Virtual Wind Shield е инкорпорирана с цел да отклонява въздушния поток от салона, така че шофьорът и пасажерът да се чувстват по-комфортно по време на път.

Това, което ни прави особено голямо впечатление в новите Monza е, че се задвижват от най-впечатляващия агрегат, ползван някога от Ferrari. Става въпрос за 6,5-литров атмосферен V12, който генерира цели 820 конски сили. Двигателят предава задвижването към задните колела и работи в комбинация с роботизирана трансмисия със 7 степени. Максималната скорост на возилото възлиза на 300 км/ч, а спринтът до първите 100 отнема само 2,9 секунди.

Брандовете Berluti и Loro Piana са подготвили колекция дрехи и състезателна екипировка специално в стилистиката на двата автомобила.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *