2018 Porsche 911 GT3 RS

Porsche най-сетне показа последната модификация на 911GT3 RS. Смята се, че това е най-скоростният автомобил с атмосферен двигател произвеждан от немците.

В направата на модела е залегнало голямо количество карбон, както и още композитни материали. Седалките, вратите и капакът с нови въздухозаборници за охлаждане на спирачките са карбонови, докато покривът е изработен от магнезиева сплав. 911 GT3 RS може да се похвали и с усъвършенствано окачване и шаси със завиващи задни гуми.

Допълнителният пакет Weissach дава възможност масата на автомобила да бъде смъкната с още 29 кг. до 1430 кг. Той включва карбонови елементи по шасито, каросерията и салона и специални джанти от магнезиева сплав. Опционалният спортен пакет Clubsport от своя страна предлага 6-точкови предпазни колани, каркас за безопасност, специфичен пожарогасител и други екстри.

Супермашината се задвижва от 4-литров „боксер“, който е с препрограмирана електроника и подобрена основна система. По този начин той генерира 520 конски сили и се развърта до 9000 об/мин.

Двигателят комбинира работата си с роботизирана и пренастроена 7-степенна трансмисия PDK. Тези нововъведения под капака вдигат тавана на скоростта до 312 км/ч. Ускорението също е подобрено – 100 км/ч вече се развиват за 3,2 секунди.

Porsche 911 GT3 RS ще излезе на пазара още през април на цени стартиращи от 195 137 евро.

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

2018 Porsche 911 GT3 RS галерия:

2018 Porsche 911 GT3 RS видео:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *