2018 Porsche 935

Нямаме търпение да ви разкажем за една модернизирана класика. Става въпрос за култовото Porsche 935, което преди години носеше името Moby Dick, и което сега е пипнато от немския производител в чест на 70-ата годишнина на спортната машина.

Автомобилът е построен на базата на 911 GT2 RS, като е облицован до непознаваемост в стоманено-карбоново купе. Запазени са редица ретро елементи, но това не е повлияло чак толкова на масата на модела и той тежи не повече от 1379 кг. Част от тези препратки към миналото са страничните огледала на 911 RSR, ауспусите на 908 и ламинирания дървен скоростен лост на 911 GT3 R.

Инженерите на Porsche са вложили емоция под капака. Там са скрили впечатляващ 3,8-литров 6-цилиндров агрегат с две турбини. Той осигурява мощност от 700 конски сили и комбинира работата си със 7-степенна автоматична трансмисия PDK.

Не е изненада, че едноместното Porsche 935 е предназначено за пистата, а не за градски условия. Возилото ще бъде произведено в лимитирана серия от 77 бройки, всяка срещу спираща дъха цена от 700 000 евро.

Галерия:

Видео:


Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *