2018 Toyota GR Supra Racing Concept

От Toyota показаха пистов вариант на съвременника на култовата Supra на световното автоизложение в Женева. Моделът носи името GR Supra Racing Concept и е дело на спорното подразделение на японския производител.

Техниците са използвали набор от композитни материали за направата на броните, праговете корпусите на страничните огледала, задното антикрило, сплитера и дифузьора. За самите прозорци е използвана специална пластмаса.

Колелата на прототипа са обути в гуми Michelin. Сложени са състезателни джанти BBS с една закрепваща гайка. Състезателна е и изпускателната система, а спирачните механизми са Brembo.

Вратите на машината са карбонови. В самия автомобил ни посрещат спортен волан и спортни седалки, подобрена противопожарна система и каркас за безопасност.

Единствената техническа информация, с която разполагаме на този етап е, че двигателят е разположен отпред, а задвижването е към задните колела.

GR Supra Racing Concept ще видим още през април в състезателния симулатор Gran Turismo Sport. Колкото до уличната версия на модела – още не е ясно кога ще излезе на бял свят.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *