2019 Ferrari Roma

Ferrari показа най-новия си автомобил – Roma. Италианските производители заявиха, че моделът, носещ името на столицата прави препратка към 60-те години на XX век и едновременно с това показват своята почит към Рим.

Самият дизайн на Roma трябва да навява спомен на епохата “ла долче вита” (животът е прекрасен). По това време са създадени едни от най-емблематичните модели на Ferrari – 250GT (Berlinetta Lusso и 250GT 2+2).

Под капака можем да намерим 3,9-литровия V8 мотор, който има 620 конски сили и 760 Нм. Специалното тук е съчетанието с роботизирана скоростна кутия с 8 степени, която е разработена от Ferrari. Тя е с 6 килограма по-лека от предишната автоматична 7-степенна скоростна кутия и позволява по-скоростна смяна на предавките. Roma идва и с нова изпускателна система.

Тази красавица тежи малко под 1,5 тона и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, а от 0 до 200 км/ч – за 9,3. Ако залепите педала на газта до долу може да вдигне 320 км/ч. Друга новост е въвеждането на пет позиционна Side Slip Control система, което до момента не е виждано в “гран турър” при италианската марка.

Допълнително можем да видим интегриран в задния прозорец активен спойлер и спирачна система Dynamic Enhancer, която се нагажда в зависимост от пътните условия и обстановка.

Вътрешността на купето е с изцяло нова концепция – има две отделения за шофьора и пасажера. Автомобилът е с ново кормило, приборен панел с 16 инча, с диагонал на мултимедийния екран от 8,4 инча. Налична е специална опция за комфортен достъп, която елиминира нуждата от дръжки за отваряне на вратата и отделен дисплей за пасажера.

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

Галерия:

Видео:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *