2019 G-Power Mercedes-AMG GT R

Немската тунинг-фирма G-Power представи новата си разработка – модернизирана версия на  суперколата Mercedes-AMG GT R, с мощ на мотора увеличена до 800 к.с. Това е с цели 215 к.с. повече от показателите на двигателя при базовия модел на автомобила.

Подобренията по туин-турбо V8 агрегата, чийто работен обем е 4,0 литра, са многопластови. Последното от тях е, че моторът е снабден с бензинова помпа от състезателна кола, оптимизирани ковани бутала, модернизирани компресори и по-големи (съответно по-производителни) турбини.

Освен това, екипът на G-Power е сложил нова система за впръскване със спортни въздушни филтри и различни катализатори. Събирайки всичко това получаваме в уравнението суперавтомобил със следните характеристики: 800 к.с. и 850 Нм въртящ момент, което е с 215 к.с. и 150 Нм от показателите на стандартния заводски вариант. За да се справи с увеличената мощност моторът е получил и преработена 7-степенна преселективна трансмисия с двоен съединител.

Не е ясно какви са промените по динамичните характеристики. Стандартният Mercedes-AMG GT R стига до 100 км/ч само за 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч. Не се споменава и цена за автомобила след подобренията от G-Power.

Галерия:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *