2019 Porsche 911 Speedster

Porsche представи серийната версия на новия модел 911 Speedster. Официалната премиера се състоя на автомобилното изложение в Ню Йорк и е свързана с отбелязването на 70-ата годишнина на марката. Производствената серия на модела ще е само 1948 екземпляра.

Speedster не е просто откритата версия на 911, както обичат да казват в Porsche. Откритият спортист е изграден на шасито на 911 GT3 и се задвижва от 4-литров атмосферен боксер с мощност 510 конски сили и максимален въртящ момент 470 Нм.

Колата е била подложена на сериозна диета за намаляване на теглото в подразделението Porsche Motorsport. Панелите на вратите са олекотени, като от вътрешната им страна има мрежи вместо джобове. Капака на багажника, предните крила и още някои аеродинамични елементи за изцяло от карбон. В оборудването липсва климатик, а таванът разгъваи сгъва ръчно. Благодарение на всичко това общото тегло е сведено до 1465 кг.

Porsche 911 Speedster се предлага с 6-степенна механична трансмисия, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди, а максималната му скорост е 309 км/ч.

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

Галерия:

Видео:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *