2020 Alfa Romeo Giulia GTA

Над един век след създаването на компанията, Alfa Romeo се поглежда към корените си, обявявайки една от легендите на своята история и на автомобилните спортове въобще: Giulia GTA.

Новата версия на Giulia GTA е технически и дизайнерски инспирирана от Giulia GTA от 1965 г.: „Gran Turismo Alleggerita“, създадена от Autodelta, основава се на Giulia Sprint GT, която донесе безброй спортни успехи на марката в целия свят.

Вдъхновената на Giulia Quadrifoglio, Giulia GTA има по-мощна версия на мотора Alfa Romeo 2.9 литров V6 Bi-Turbo, и вече е с 540 к.с. С използването основно на ултра леки материали, тя се характеризира и възползва от намаляване на теглото от 100 кг в сравнение с Giulia Quadrifoglio, постигайки най-доброто в съотношение тегло – конски сили от 2,82 кг / к.с. В модела са разработени и специфични технически решения за аеродинамика, настройки и управление.

Giulia GTAm грабва окото със спортно-екстремна 100% версия на GTA, характеризираща се с две спортни седалки, аеродинамичен дизайн и 6-точкови предпазни колани.

Вече може да бъде направена предварителна резервация за Giulia GTA и GTAm, от които се предлагат само 500 сертифицирани и номерирани автомобила.

Галерия:

Видео:

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *